- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק סע"ש 52195-09-12
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה באר שבע |
52195-09-12
26.8.2013 |
|
בפני : אורלי סלע - נשיאה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: SOMSAMAI WONGWAI עו"ד איתי גור עו"ד מור שני |
: עובד דפנה עו"ד מרים אברמוביץ אזולאי |
| החלטה | |
1. עניינה של החלטה זו היא בקשתו של הנתבע , עובד דפנה (להלן - הנתבע ), למחוק את התביעה על הסף מחמת העדר יפוי כח ולחייב את התובע בהוצאות.
2. התובע מתנגד לבקשה.
3. למען שלמות התמונה יצויין כי הבקשה למחיקת כתב התביעה מחמת העדר יפוי כח הועלתה על ידי הנתבע במסגרת דיון מקדמי מיום 11.4.13. במסגרת הדיון בתובענה, ולאחר שהתברר כי יש מחלוקת בין הצדדים באשר לתקופת עבודתו של התובע אצל הנתבע, ניתנה החלטת בית הדין לפיה על ב"כ התובע להגיש תצהיר עדכני מטעם התובע במסגרתו יפרט תקופת עבודתו ותקופת מגוריו אצל הנתבע.
4. לאור החלטת בית הדין הגיש ב"כ התובע, ביום 27.5.13, תצהיר חתום על ידי התובע. חתימתו של התובע על התצהיר אף אומתה באמצעות נוטריון תאילנדי.
5. טענות הנתבע בתמצית -
א. יפוי הכח הנוטוריוני אשר צורף לכתב התביעה אינו מייפה את כוחו של עו"ד גור ו/או עו"ד שני להופיע מטעם התובע.
ב. התובע חתם על יפוי כח כללי בעברית ביום 11.9.10 ואילו יפוי הכח הנוטוריוני בשפה האנגלית נחתם רק ביום 7.6.12.
6. טענות התובע בתמצית -
א. טענות הנתבע הינן טענות בעלמא אשר אינן עולות בקנה אחד עם הוראות סעיף 4 לחוק השליחות, התשכ"ה - 1965 וסעיף 30 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א - 1971
ב. ייפוי הכח בעברית אשר צורף לתביעה מסמיך את עו"ד שי ורד ו/או מי מטעמו לייצג את התובע בפני בית הדין. ייפוי הכח הכתוב בשפה התאית הינו זהה ליפוי הכח בשפה העברית כפי שניתן ללמוד מאישור המתורגמנית אשר צורף לתגובה.
ג. בהתאם להחלטת בית הדין התובע אף חתם על תצהיר ביום 27.5.13 והדבר מצביע על כך שהוא אינו כופר בייצוגו. ברי כי התובע מעוניין בייצוגו ובניהול ההליך המשפטי כנגד הנתבע.
ד. אין כל חובה שבדין המחייבת תובע להציג ייפוי כח בכתב כתנאי לתוקפו. מדובר בדרישה ראייתית אשר יכולה להתברר בשלב ההוכחות.
ה. אין לדרוש מן התובע, אשר הדין הישראלי זר לו, לדעת מי המעסיק הפורמלי שלו.
ו. באשר להוצאות בגין הבקשה - הנתבע קיבל את כתב התביעה וייפוי הכח המצורף לו לפני למעלה מחצי שנה, למרות זאת, הוא בחר להעלות את הטענות בדבר ייפוי הכח רק במסגרת הדיון שהתקיים בתובענה ומשכך, אין לו אלא להלין על עצמו.
7. תקנה 472 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, החלה על בית הדין לעבודה מכח תקנה 129(5) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב - 1991 קובעת כדלקמן:
" כל פעולה בבית משפט הנדרשת מאת בעל דין או המותרת לו על פי דין, רשאי בעל דין לעשותה בין בעצמו ובין על ידי עורך דין שהודיע בכתב הטענות הראשון שהוא מגיש, שיש בידיו ובידי עורכי הדין הכלולים ברשימה כאמור בתקנה 472א ייפוי כוח מטעם בעל הדין, והוא כשאין הוראה מפורשת אחרת בכל דין; אין בהוראת תקנה זו כדי למנוע מבית המשפט לחייב, ביזמתו או לפי בקשה, את המצאת ייפוי הכוח לכל בעל דין או לבית המשפט".
8. מקובלת עליי טענת ב"כ הנתבע כי אי אפשר שלא לתהות הכיצד אימות הנוטוריון התאילנדי נעשה כשנתיים לאחר חתימתו של התובע על ייפוי הכח, דבר המעמיד בספק את מעורבותו של התובע בהליכים המשפטיים שננקטו.
9. יחד עם זאת, משהומצא לבית הדין תצהיר נוסף חתום על ידי התובע והנושא תאריך 21.5.13, דומה כי החשש בדבר מעורבותו של התובע בהליכים המשפטיים מתפוגג בשלב זה.
10. אכן, ייפוי הכח אינו מציין את שמם של עו"ד גור ושני במפורש, אלא שמשצויין בייפוי הכח בשפה העברית שמו של עו"ד שי ורד ו/או מי מטעמו כמי שהורשו לייצג את התובע.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
